Nyt kerron kissojen tarinan, joka on monimutkainen...Jos jollakin on kokemuksia samanlaisesta niin ilolla otan sähköpostia vastaan.
Husse oli ennen tätä koko elämänsä täysin terve, syönyt eläinkaupan ruokia ja ei ikinä sairastanut mitään. Sitten meille muutti Mau, joka toi tullessaan jotain mitä kukaan ei tiedä. Pari viikkoa meni hyvin, kissat tulivat toimeen mainiosti. Sitten alkoi Maulla ripuli. Sitä jatkui ja jatkui, vaikka yritettiin tehdä mitä. Syötettiin sille antibiootteja, maitohappobakteereita, mutta mikään ei tehonnut. Sitten alkoi ripuloida myös Husse. Oltiin aivan ymmällämme. Molemmat kissat olivat täysin virkeitä ja vauhtia löytyi vaikka kuinka. Ripuli vaan jatkui ja jatkui. Soittelin eläinlääkärille päivittäin.. Eläinlääkäri soitti viimein Helsinkiin ja kissat saivat pistoksia viikon ajan kokkidioosin hoitoon. Samalla vaihdettiin ruoka erikoisruokavaliolle. Ripuli helpottui...
Meni hetki, että kissat voivat hyvin. Kunnes löysin Maun päästä verestävän läntin. Ei muuta kun Mau mukaan töihin ja koepala poskesta. Koepalan vastaukset tulivat seuraavalla viikolla ja diagnoosi oli allergia. Se tietenkin selitti myös ripulin Maulla...Mutta entäs Husse?
Husse alkoi juoda enemmän pari viikkoa sitten ja kiikutin sen mukaan töihin, samalla kun Mau tuli mukaan verikokeeseen. Husselta löytyi virtsatietulehdus, johon sai antibioottikuurin. Maulla oli verikoevastaukset ok, paitsi maksa-arvo (AST) oli koholla.
Husse alkoi ripuloida antibioottikuurista, mutta se oli syötettävä loppuun. Mau voi hyvin.
Nyt antibioottikuuri on ohi, mutta ripuli jatkuu Hussella, ja tänään myös Mau on ripuloinut. Molemmat kissoista söivät eilen hypoallergenic ruokaa, joka ei ilmeisesti sopinut..Nyt sitten palattiin taas vanhaan ruokaan ja odotetaan tilanteen normalisoituvan. Molemmat on onneksi virkeitä.
Mikä kumma on voinut aiheuttaa tämän? Yliherkkyyshän tämä on, kun se ruokavaliolla saadaan rauhoittumaan. Mutta mitenkä terveelle kolme vuotiaalle kissalle voi tulla tälläinen? Yhden eläinlääkärin arvio on se, että kissojen kesäinen ripuliepidemia oli niin voimakas, että yliherkkyys on sen seurausta... Nyt molemmat kissat syövät ainakin 3kk vain allergiaruokaa, eikä mitään muuta. Ja katsotaan tilannetta. Molemmat ovat madotettu. Giardia yms. alkueläintartunnat testataan ensi viikolla jos ei tilanne rauhoitu. Tuntuu vaan, että giardiat yms, eivät ruokavalion takia hellittäisi vaan olisivat koko ajan päällä..
Kokemuksia otetaan siis ilolla vastaan! Nytkin molemmat leikkivät...Mutta joku vaivaa..

2080607.jpg